Gyakran feltett kérdések amit kérdeznek tőlem:

Mi is az a Bowen technika?

A Bowen technika a testi feszültségeket egyensúlyba hozó módszer, amely előmozdítja az ellazulást, mozgósítja az éppen szükséges testi folyamatokat, így vitalizál. Szaknyelven szólva egy neuro-muszkuláris, vagy neuro-fasciális reflex technika.

Hogy működik?

A test felületi rétegein elvégzett, a kliens érzékenységéhez igazított fogásokkal, érintésekkel stimulálom a szöveteket, illetve a központi idegrendszert. A Bowen technika alkalmazásával non-invazív módon feszültségeket oldok, ami által a testi működések harmonizálódnak.

Meggyógyít(hat)ja a Bowen a(z) x-y bajomat, betegségemet?

Csatlakozva az előző gondolatomhoz, hogy a Bowen technikával nem gyógyítok, és nem kezelek betegségeket hozzátenném, hogy a testi, és lelki működések komplexitását figyelembe véve tapasztalati alapon, semmilyen segítő szándékú beavatkozásra – legyen az orvosi gyógykezelés, műtét, gyógyszeres kezelés, manipulatív eljárás (értsd, kiropraktika, manuál terápia) , triggerpont terápia, fascial release, pszichoterápia, fitoterápia, gyógymasszázs, egyéb masszázs fajták, frissítő masszázs, lélekgyógyászat, vagy sámánista rituálé – nem lehet, és épp ennek jól felfogott tudatában úgy gondolom, hogy tilos bármilyen olyan irányú kijelentést tenni, amely valamely formában gyógyítási ígéretet közvetít.

Árthat e nekem a Bowen technika?

Bowen technika alkalmazásának gyakorlatilag nincsenek kontraindikációi/ellenjavallatai, és mellékhatásai.

A Bowen technika alkalmazásának általános hatásai vannak, melybe a test és lélek önregenerációs mechanizmusait ismerve, és itt beleértendő az akár rövid idejű átmeneti állapotrosszabbodás is.

Lehet e fogyni a Bowen technikától?

A Bowen technika nem kifejezetten a testsúly csökkentésére irányuló módszer. Mivel a Bowen alkalmazások mentén a testi működések és így az anyagcsere is javul, így függően a kiindulási állapottól, több esetben tapasztalok súlycsökkenést, illetve súlygyarapodást is. A túlsúly kialakulásában sok faktor játszik szerepet, melyek között vannak táplálkozási és testmozgással kapcsolatos szempontok, de ugyanúgy lehetnek orvosi aspektusai is, ha hormonális rendellenességekre, vagy a cukorbetegségre gondolunk.

Mi az a “Feedback ” hurok?

A feedback angol szó, magyarul visszacsatolást jelent. Én a Bowen technikában ez alatt azt értem, amikor az elvégzett fogás hatására, a központi idegrendszer újraértékeli az adott fogás mentén érzetbe került területtel, területekkel való viszonyát.

Milyen káros hatása lehet a kezelésnek?

A kezelésnek nincs ismert káros hatása, vagy mellékhatása.